dijous, 26 de març del 2015

Setmana pel Xúquer a Alzira

La Mesa del Xúquer organitza diverses activitats al voltant del nostre riu a la Setmana del Xúquer a Alzira.

En el cartell teniu el calendari d’activitats on trobareu una exposició fotogràfica, el dia de la bici i del riu, una interessant taula redona, un passeig a peu i l’acte final amb la Festa pel Xúquer.


Durant tota la setmana: EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA sobre el riu a la Sala 3 de la Casa de Cultura.

TREBALLS ESCOLARS als Centres Educatius alzirenys sobre el Xúquer.

Dilluns 23, a les 19:30, INAUGURACIÓ de la Setmana, al pati de la Casa de Cultura o la Sala 3, segons el temps.

Dimecres 25: Dia de la Bici i del Riu, amb un passeig en bici d’un centre educatiu i la invitació a tots els nostres conciutadans perquè utilitzen menys els vehicles de motor i més els peus i la bici, per a lluitar contra l’escafament global, que ens amenaça a tots i també als nostres rius.

Dijous 26, a les 19:30 h, a la sala 3 de la Casa Cultura, Taula  Rodona sobre el PRESENT I EL FUTUR DEL  XÚQUER I L’AQÜÍFER, amb Enrique Lapuente, enginyer i membre de la Xarxa de l’Aigua, Miguel Ángel Perez, professor d’Hidràulica al Politècnic i Alfons Domínguez, director de l’Estació Agrària de Carcaixent. Moderarà Graciela Ferrer, professora associada de la Universitat de València.

Divendres 27, PASSEIG a PEU per l’illa d’Al-Gézira, veient per on anava el riu antigament. Eixida a les 18:00, des dels Casilicis (antic pont de Sant Bernat sobre el Xúquer), al costat de la Plaça Major.

Dissabte 28, FESTA PEL XÚQUER  a la PLAÇA MAJOR D’ALZIRA
11:00 Lectura de Poemes sobre el riu per voluntaris
11:30 Lliurament dels Premis dels Cartells
11:45 Danses i cançons pel Riu
12:45 Cloenda

dissabte, 14 de març del 2015

Regant els arbres

Ahir vam anar a regar els arbres. Ja estan començant a brotar les primeres fulles!





dimarts, 10 de març del 2015

Celebració del Dia de l'Arbre a Sueca

El passat diumenge vam celebrar el Dia de l'Arbre. Una cinquantena de persones de totes les edats i en un ambient molt familiar, passaren el matí de diumenge plantant espècies pròpies dels boscos de ribera (arbres com salzes i tamarindes, així com lliris i joncs) al bosc de ribera situat pròxim al tradicional Assut de Sueca.

L'acte , a més del seu aspecte lúdic i festiu, sobretot per als més joves, té un important valor ja que permet recuperar l’hàbitat de ribera imprescindible per a tindre un ecosistema fluvial en adequades condicions de conservació. A més, ha contribuït a incrementar la biodiversitat i millorar el paisatge d’un dels paratges més visitats pels suecans així com pels habitants de les poblacions veïnes.

L'acte, promogut i organitzat per L'Associació Muntanyeta dels Sants, va comptar la col•laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sueca. En el total es van plantar prop de 50 exemplars. A l'Associació ens encarregarem de regar-los periòdicament durant el primer any, assegurant així l'èxit de la plantació. Així Mateix, s’està plantejant estendre la iniciativa a altres zones del recorregut del Xúquer per Sueca.








dijous, 5 de març del 2015

Biciexcursió al Palmar

El passat dissabte dia 28 de febrer vam realitzar la biciexcursió que teníem pendent al Palmar, i que degut al fort vent durant els mesos de gener i febrer havíem anat ajornant.

Encara que, passat ja l'eixugó, el paisatge de la marjal ja no corresponia al d'una immensa llacuna, el passeig també va tindre el seu encant, i a més vam poder gaudir d'un esplèndid dia assolellat.

Esta vegada arribàrem al Palmar seguint el camí d'Utxana. En tornar, després de passar pel Tancat de Sacarés, ens arrimàrem fins la Creu de la Llonga, on vam poder comprovar que el seu pedestal continua buit. Des d'ací reclamem la restitució de la creu a la seua ubicació.