dilluns, 24 de juny del 2013

Col·laboració amb Acció Ecologista AGRÓ



A l'Associació estem reforçant el contacte que ja teníem amb Acció Ecologista Agró. Ja hem anat a reunir-nos amb els membres d'aquest col·lectiu, que ja porta més de vint anys defensant la nostra natura.

Ara mateix, estem en procés d'integració a la seua estructura de col·lectius comarcals i locals.

dissabte, 15 de juny del 2013

Sobre Tonucci, ciutat i medi ambient

No podiem deixar passar la visita de Francesco Tonucci, conegut també per 'Frato' a Sueca. El passat 4 de juny, el pedagog italià va participar amb la ponència "La citutat de les xiquetes i els xiquets" en les IX Jornades de Psicologia, Educació i Municipi.

Tonucci, entre altres coses, defensa la utilització de l'espai públic com a espai de convivència, i baix la participació activa dels xiquets proposa un canvi de model en el govern de ciutat.

Així, critica l'apoderament de l'espai públic dels vehicles privats, que ha provocat la vertebració de les ciutats, fins al punt de donar-li més importància als cotxes que als propis xiquets, impedint així que es desenvolupen amb autonomia.

També critica l'arraconament que sofreixen els nostres menors, a l'oferir-lis espais pròpiament per a d'ells, com parcs infantils i activitats excessivament programades en lloc de fer l'espai públic un espai per a tots, on tant xiquets, com homes, dones i majors tinguem cabuda.

Caldria doncs reflexionar i replantejar 'l'engabiament' per exemple, del parc infantil de l'estació? Té algun sentit? Hem de posar reixes, portes, pastells als parcs infantils per a fer-los més segurs? O cal fer els carrers dels voltants més segurs? O ja posats fer la ciutat sencera més agradable i segura? Què penseu?




Reproducció de les ponències de les IX Jornades de Psicologia, Educació i Municipi.

La ciutat habitable, entre Tonucci i la biologia.

Notícia.


dijous, 13 de juny del 2013

Presentació del llibre 'Paisatges de Sueca'

El proper dia 21 de juny, a les 20:00h tindrà lloc a la casa de la cultura la presentació del llibre del company Joan F. Aguado, Paisatges de Sueca.

El llibre és un recorregut pels elements paisagístics més característics del nostre poble, destacant la importància geològica, biològica i antropològica de cadascun d'ells: la Muntanyeta dels Sants, la Marjal, els Ullals de Baldoví, el Xúquer i la Platja.

A la presentació del llibre també intervindrà la nostra companya Mila Meseguer i la Regidora de Medi Ambient, Manuela Egea.

Vos esperem!





dimarts, 4 de juny del 2013

Vida al riu Xúquer

El passat dissabte 25 de maig una dotzena de voluntaris anàrem a vore i analitzar l'estat del Xúquer al seu pas per l'Assut de Sueca.

Vam mesurar el ph, l'oxígen i els nitrats dissolts, i vam descobrir la vegetació, les aus, els macroinvertebrats, etc. que habiten al riu. Així, vam podem identificar diverses aus com els Coll verds, la Fotja comuna, la Gallineta, la Corba Marina i el Cabrellot. També macròfits, com la Cladophora i fins i tot un peix: el Barb mediterrani.

Ací vos deixem algunes fotos.



Tram del riu analitzat (Assut de Sueca).


Voluntaris


Analitzant les propietats físico-químiques del riu


Identificant macròfits: Cladophora


Calystegia_sepium


Identificant macroinvertebrats


Efemeròpter.


 Sabíeu que hi havia tanta vida al nostre riu?

Els resultats s'han enviat a la Fundació Limne, que recull i analitza les dades en altres punts de diversos rius.